Restaurace Pod Věží: luxus se vším všudy!

22.04.2016, Natálie a Tereza
Restaurace Pod Věží: luxus se vším všudy!

Natálie: Tříchodová večeře s lahví prvotřídního vína je zážitek, o který se chcete podělit. Tak jsem pozvala kolegyni na rande – jen já, ona a foťák. Jakmile jsem (samozřejmě pozdě) vletěla do restaurace, čas se zpomalil, smysly naplnily... Z plánovaných dvou hodin byly najednou čtyři, skoro se mi nechtělo domů. Neskutečný zážitek zakončený romantickou, lehce ovíněnou procházku přes Karlův most. Hmm! A co na to Terka?

Tereza: Nejraději bych hned na začátku pěla ódy na to výtečné tříchodové menu. Ještě to ale chvilku vydržím. Taková luxusní večeře totiž není jen o jídle, ale o celkovém zážitku. Od obsluhy, přes pohodlnost židlí, až po záchody. Vezmeme si to tedy pěkně od začátku.

Obyčejná hospoda? Ani náhodou!

Tereza: Po příchodu mi pan číšník sundal jako pravé dámě kabát. Byla jsem z toho překvapená, to se mi běžně nestává. A tak jsme se o kabát chvíli přetahovali. Naštěstí jsem brzy pochopila, o co jde, a číšník unikl bez zranění.

Ale co s těmi třemi taškami? Začala jsem po židli věšet jednu, druhou… a to už mi pan číšník nesl háček na kabelky. Toto je krásná luxusní restaurace, dámy a pánové, personál si tu zákazníky hýčká!

A ta atmoška! Dýchlo to na mě jen co jsem vešla. Místo jako stvořené pro romantickou večeři při výročí, krásně rande nebo i příjemné posezení s kamarádkou.

Natálie: Pan číšník si bohužel zopakoval zápas o kabát i se mnou, pak už jsme se chovaly slušně. Fakt! Navíc pánové z obsluhy pochopili, že budeme potřebovat odbornou asistenci, takže nám pomohli s výběrem jídla, doporučili víno a na vyžádání poradili s etiketou stolování. My si mezi tím posteskly nad vlastními nedostatky ve výchově. Náladu nám ale brzy spravily ty NESKUTEČNÉ dobroty.

To jsme si pomlaskaly

Tereza: A konečně je na řadě jídlo. Jen si vzpomenu na tu výtečnou večeři a tečou mi sliny. A to neříkám jen tak! Dokonale si vybavuji úžasnou chuť tygřích krevet v kombinaci s wasabi, skvěle připraveného candáta na houbách a lahodného mandarinkového pyré. De-li-ka-te-sa! A je to tu, musím držet rty semknuté, ať mi ta slina neukápne.

Servírování pokrmů dodávalo jídlu šmrnc. Nechybělo ani čokoládové parfait “ve skluzu”. Když to pak všechno zapijete výborným červeným vínem, které velmi zkušeně vybral pan číšník, chutě jsou dovršeny.

Natálie: Listový salát s karamelizovanými hruškami, pěnou z čerstvého kozího sýra,

dressingem z javorového sirupu a mučenkovým pyré.

Jemně propečený rib eye steak s lanýžovým bramborem, restovanými sezónními houbami a lanýžovou omáčkou… Nebesa! Já prostě nemám víc co dodat.

A už jste někdy viděli kaviár ze zeleného jablka nebo kávovou hlínu? Ne? To musíte!

Stojí to za to, vezměte své zlato

Natálie: Obsluha restaurace skvělá, jídlo všem smyslům lahodící, interiér vkusný, útulný a romantický. Říkala jsem si, že bych měla najít nějakou chybu, aby bylo hodnocení důvěryhodnější, ale nic jsem nenašla.

Tereza: Podtrženo sečteno. Pokud hledáte něco opravdu mimořádného a výtečného, Restaurace Pod Věží je to pravé místo. Nachází se na Malé Straně přímo u Karlova mostu, takže se po jídle ještě projdete noční Prahou. Vaše drahá polovička zaručeně padne do kolen. (Natálie: Stoprocentně, když si jako digestiv objednáte luxusní medovinu.)



Facebook

Chceš mít přehled o všech soutěžích?

Výhrostroj sype jednu výhru za druhou.
Sleduj nás na Facebooku a žádná soutěž ti neunikne.